Om Aller Holding A/S

Aller Holding A/S blev stiftet i 1873 under navnet Carl Allers Etablissement A/S i København af Carl Julius Aller og hustru Laura. I 1874 begyndte man udgivelsen af Nordisk Mønster Tidende (blev senere til Femina) og i 1877 kom det første nummer af Illustreret Familie Journal. Aller Holding A/S begyndte allerede tidligt at udgive blade både i Norge og Sverige. Aller Media AB (tidligere Svenska Aller AB) blev grundlagt i 1894 fulgt af Aller Media AS (tidligere Norsk Aller AS) i 1897.

I 1992 påbegyndtes virksomhed i Finland med stiftelsen af Aller Media OY (tidligere Aller Julkaisut OY.) I dag fremstår Aller Holding A/S som moderselskab for en moderne mediekoncern, der med et ugentligt oplag på flere mio. eksemplarer er den førende udgiver af ugeblade i Norden. I dag er det 5. generation, der driver virksomheden.

Vores aktiviteter

Se Aller Holding A/S årsregnskab og årsrapport her

Danmark

Aller Media A/S er markedsledende indenfor ugeblade med udgivelserne SE OG HØR, Familie Journal, Ude og Hjemme, BILLED-BLADET, SØNDAG og FEMINA. Herudover udgiver selskabet en lang række magasiner: Isabellas, IN, ELLE, Mad og Bolig m.fl.

Aller Tryk A/S er specialiseret i trykning af ugeblade, magasiner, kataloger og reklametryksager, og har Aller Media i Danmark og Sverige som største kunder.

Sverige

Aller Media AB er markedsledende i Sverige med ugebladsudgivelserne Allers, Hemmets Veckotidning, Allas Veckotidning, SE & HÖR, Svensk Damtidning, Hänt Extra m.fl. Herudover en lang række magasiner bl.a. Femina, ELLE, Café og MåBra samt internetportalen blogg.se.

Norge

Aller Media AS har en betydelig markedsandel og udgiver bl.a. SE og HØR, Allers og KK. Herudover en række magasiner såsom Cosmopolitan, Topp, Vakra Hjem & Interiør samt internetportaler som SOL.no, lommelegen.no, FASHIONstreet.no m.fl.

Finland

Aller Media OY har siden starten i 1992 opnået en væsentlig markedsandel med bl.a. udgivelserne 7 päivää, Katso og magasinerne ELLE, fit og Miss Mix samt internetportalen Suomi24.fi.

Ejerforhold

Aller Holding A/S aktiekapital består af 4,5 mil. A-aktier og 13,5 mil. B-aktier. A-aktierne har fuld stemmeret og kan kun erhverves af descendenter af stifterne Carl og Laura Aller samt af Aller Fonden og af Aller Holding A/S selv. B-aktierne har ingen stemmeret og de er frit omsættelige. Aller Holding A/S aktier er ikke noteret på nogen børser.

Aktionærer med over 5% af aktierne

Allerfonden ejer over 50% af A-aktierne og dermed også af stemmerne. Allerfonden blev stiftet i 1981 af Svend Aller, Carl Erik Aller og Jørgen Aller. Allerfonden har i kraft af stemmemajoritet stor indirekte indflydelse på driften i Aller Holding A/S.